26 de gener, Dia Mundial de l’Educació Ambiental a l’IES JAume I

Avui, 26 de gener, es commemora el Dia Mundial de l’Educació Ambiental. L’origen d’aquesta celebració data de 1975, quan es van reunir experts de més de 70 països en el Seminari Internacional d’Educació Ambiental i van signar la Carta de Belgrad on van definir els objectius fonamentals de l’Educació Ambiental:
“Formar una població mundial conscient i preocupada amb el medi ambient i amb els problemes associats, i que tinguen coneixement, aptitud, actitud, motivació i compromís per a treballar individual i col·lectivament en la recerca de solucions per als problemes existents i per previndre nous.”

Aprofitant aquesta celebració, Elektrosol vol contar la important iniciativa que es duu a terme en l’IES Jaume I, de Borriana, en Castelló i amb qui nosaltres col·laborem amb xerrades i amb la donació de xicotetes plaques solars.
En aquest centre van començar fa uns cursos un canvi organitzatiu i pedagògic que contempla diverses i innovadores accions com per exemple l’aprenentatge basat en projectes, l’aprenentatge servei i l’aprenentatge cooperatiu.

A l’IES Jaume I es duen a terme varies accions per celebrar aquest Dia Mundial de l’Educació Ambiental: amb la Comissió de Sostenibilitat, el Projecte Consum Responsable i el Projecte L’energia mou el món amb qui Elektrosol participa.

“ Un projecte on l’alumnat ha de construir un prototip que tinga moviment, i que aquest es produïsca a través d’una transformació energètica, on la font d’energia que s’utilitze siga renovable. Per a realitzar el producte final, primer han d’investigar sobre l’energia, els seus tipus, les fonts d’energia renovables i no renovables, el moviment rectilini uniforme i els diferents problemes de moviment. Durant el projecte, l’alumnat treballa en equips cooperatius, reflexionant i construïnt el seu propi procés d’aprenentatge d’una manera activa i desenvolupant les competències clau.”

Des de Elektrosol volem agrair al centre el compromís que han adquirit en l’ Educació Ambiental i donar l’enhorabona a tot l’alumnat que està participant i que està fent els increïbles mòbils solars.

Seguirem treballant junts per un món més renovable!